Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Operating Systems > Older Windows Versions > Windows 98

Notices

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old May 14th, 2016, 09:06 PM
justacruzr2 justacruzr2 is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 28
No sound in Doom95

I have just completed installing and updating Win 98SE and have run into a problem when trying to play Doom95. I get no sound. The one thing I have noticed is the screen that comes up after I click on Doom from the start menu but before Doom actually starts to play does not show up. Those who have played Doom95 will know what I'm talking about. This screen which is visible for about 2-3 seconds shows the Doom program initializing several devices. This screen has a black background with white characters. I'm thinking that if this screen doesn't show up, then the initializing isn't taking place and therefore no sound. I also have Doom95 installed on WinME and it works fine. Any ideas as to why Win98SE is bypassing the initializing process and just jumping right into the game? I'm thinking this is a DOS problem and maybe there are some lines I need to add to my AUTOEXEC.BAT file. Maybe someone here has run into this and has a solution. Appreciate any assistance. Thanks.
Reply With Quote


  #2  
Old June 1st, 2016, 09:18 PM
Murf's Avatar
Murf Murf is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
O/S: Windows 10 Home
Location: Newport News VA
Age: 72
Posts: 16,772
Couple weeks old Still have the problem?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 11:16 AM.