Go Back   Cyber Tech Help Support Forums > Software > Gaming

Notices

Reply
 
Topic Tools
  #1  
Old January 21st, 2007, 09:04 PM
!WORM! !WORM! is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 24
MY Frames Per Second....

Ok i have a big problem.. .i have been to three other forums and none of them coudl do anytihng to fix it.

Computer Specs:
-Intel Celeron 2.93Ghz Processor
-EVGA Geforce 7600 GS 256mb Video Card
-1Gb of RAM
MY frames per second in Wolfenstein : ET are 20 when there is no activity and when there is bombs or a gun fight my frames drop to 8-17fps... The game is 5 years old and my computer shoudl rip through it.

I have Tried:
-Completely uninstalling and then reinstalling drivers.
-Typing commands into the console in the game.
- Lowering my gfx in the game (which i should have to)
-Turning off Vertycal Sinc
-Tried closing programs like xfire and teamspeak which didnt help
-And i reformatted my hole computer like 2 days ago and now my pc has about 5 programs on it..(Still Same Frames)
-I have laest NVIDIA Drivers.

Ive been to:
-Pc Pitstop Forums
-NVIDIA Forums
-Tech-pc.co.uk forums

This porblem is really gettign to me because i sohudl run this game nad other games fine and i dont.
Reply With Quote


  #2  
Old January 21st, 2007, 11:41 PM
l337_GuY's Avatar
l337_GuY l337_GuY is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
O/S: Windows XP Pro
Location: New Zealand
Age: 12
Posts: 7,436
Is it only this game?
Is there a profile for it in the nvidia control panel?
Reply With Quote
  #3  
Old January 22nd, 2007, 12:14 AM
!WORM! !WORM! is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 24
No it is not the only game... And how do i see if the game has a profile?
Reply With Quote
  #4  
Old January 22nd, 2007, 12:18 AM
cHiNgY1788's Avatar
cHiNgY1788 cHiNgY1788 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2004
O/S: Windows XP Pro
Location: Aussieland
Age: 32
Posts: 4,268
you think thats bad... my alienware (AMD athlon 4000+, 1gb ram, 6800GT) lags in starcraft... (not sure why cant reproduce the problem anymore...)

did you update tot he latest direct x?
i suggest running 3dMark2001 and see if that lags, it shouldnt, and its around the same time ET came out
Reply With Quote
  #5  
Old January 22nd, 2007, 12:43 AM
!WORM! !WORM! is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 24
Lol starcraft... But im sure i'll lag in that to... Just because i dont knwo but anyway i dont know how to see my control panel for nvidia driver the option isnt htere for osme reason right now... And i do have hte latest direct x...
Reply With Quote
  #6  
Old January 22nd, 2007, 12:50 AM
!WORM! !WORM! is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 24
My direct x is updated and yes i jsut did ifnd hte profile thing for Enemy Territory in nvidia control panel....

EDIT: sorry for double posting couldnt see my first post at first....

Last edited by !WORM!; January 22nd, 2007 at 12:52 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old January 22nd, 2007, 03:32 AM
l337_GuY's Avatar
l337_GuY l337_GuY is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
O/S: Windows XP Pro
Location: New Zealand
Age: 12
Posts: 7,436
Disable anisotropic filtering, and anti-aliasing, instead of the default "application controlled"
Reply With Quote
  #8  
Old January 22nd, 2007, 04:01 AM
!WORM! !WORM! is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 24
That didnt work....
Reply With Quote
  #9  
Old January 22nd, 2007, 04:07 AM
cHiNgY1788's Avatar
cHiNgY1788 cHiNgY1788 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2004
O/S: Windows XP Pro
Location: Aussieland
Age: 32
Posts: 4,268
have you tried 3dmark2001SE?
Reply With Quote
  #10  
Old January 22nd, 2007, 04:12 AM
!WORM! !WORM! is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 24
What exactly is that?
Reply With Quote
  #11  
Old January 22nd, 2007, 04:19 AM
cHiNgY1788's Avatar
cHiNgY1788 cHiNgY1788 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2004
O/S: Windows XP Pro
Location: Aussieland
Age: 32
Posts: 4,268
benchmarking program
install it
run it
and see if you see the lag
http://www.majorgeeks.com/download.php?det=99
Reply With Quote
  #12  
Old January 22nd, 2007, 05:08 AM
!WORM! !WORM! is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 24
MY score was 3462 3d Marks........
Reply With Quote
  #13  
Old January 22nd, 2007, 05:19 AM
l337_GuY's Avatar
l337_GuY l337_GuY is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
O/S: Windows XP Pro
Location: New Zealand
Age: 12
Posts: 7,436
I guess you could try a BIOS flash if you know how to.
Reply With Quote
  #14  
Old January 22nd, 2007, 05:34 AM
cHiNgY1788's Avatar
cHiNgY1788 cHiNgY1788 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2004
O/S: Windows XP Pro
Location: Aussieland
Age: 32
Posts: 4,268
~3500 on 3dmark2001SE
on such a PC
that weird
should get like 6000-9000
unless the celeron processor really really sux
AMD Athlon64 4000+
1GB RAM
6800GT
gets 10000 3d Marks

something is definately wrong
since your already formatted the computer, which elimitated all viruses and spyware
unless you have installed or ran programs that could put viruses and spyware on your computer in the past 2 days, i have to say its something to do with the hardware...

hmmm
you say it doesnt lag in other games? can you list these other games
Reply With Quote
  #15  
Old January 22nd, 2007, 05:38 AM
!WORM! !WORM! is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 24
No all games.... But even if it is the hardware the game is "5" years old come on.... THis is really makin me mad i dont udnertsand wut is rogn with this thing. There had to be someone who knows what is rong or has seen this...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Topic Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 12:01 AM.